GUANGZHOU CTF FINANCE CENTRE (EAST TOWER)

Reducing the ecological footprint through innovative design

GUANGZHOU, CHINA

GUANGZHOU CTF FINANCE CENTRE (EAST TOWER)

This landmark building symbolises Guangzhou's prosperity and ambitious green agenda.

The design comes from its multiple uses – the building steps to accommodate changing floor plates and to blend with the form of the adjacent West Tower and TV Tower. The chiselled setbacks are sculpted to reflect the various heights of the nearby towers, and to provide a crescendo in the city’s ever-expanding skyline.

The integrated landmark tower has a gross floor area of over 500,000 square metres and combines office space, hotel, serviced apartments, a shopping mall, recreation and restaurants. This 530-metre mixed-use development is linked to public transport through underground connections, and to adjacent buildings via pedestrian bridges.

Energy-efficient strategies will reduce the project’s environmental footprint including the use of high-efficiency chillers, facade materials with high thermal properties, solar panels on the podium roof and heat recovery from the water-cooled chiller condensers.

At a glance

  • Client
    CTF Group
  • Services
    Cost Management & Quantity Surveying
  • sector
    Mixed Use, Offices, Residential, Retail
  • Location
    Guangzhou, China

Related and Notable Projects...

  • Creating new spaces for business and pleasure

    RAFFLES CITY CHONGQING
  • Creating the tallest, greenest building in China

    SHANGHAI TOWER
  • Offering spectacular 360-degree views of the Nanjing city

    JINMAO NANJING HEXI (YUZUI) MIXED USE PROJECT