New Sixth Form Centre, Solihull School, Birmingham, United Kingdom

Client: Solihull School

Services: Cost Management & Quantity Surveying

Overview

This £4.5 million four-storey facility opened in September 2015, and is situated at the heart of the school.

It includes teaching rooms and private study areas, incorporating the latest multimedia technology, multi-function space, break-out space, dining facilities and administration rooms.

This 1,525 square-metre sustainable building includes an external roof garden with panoramic views, high levels of natural light and ventilation, low-energy lighting, and an energy-efficient heating system.

The Details

RLB was appointed employer’s agent and quantity surveyor, working alongside Birmingham-based architects Malcolm Payne Group Ltd, Halligan Associates, and Alan Wood & Partners.